fredag 2 maj 2014

Ugglor, älgar och lamor! Vilken safariresa vi haft :-)

Idag har vi sett många djur ut efter vägen. Vi lämnade hemmets lugna vrå 8.20 i morse. Efter ett tag fick vi lämna företräde för ett rådjur som tyckte att vi hade väjningsplikt och strax efter kom en liten pigg ekorre springande över vägen. Senare såg vi ett gäng lamor i en inhägnad.  En flygande ormvråk med sina vita fält under vingarna. De var de flesta djur och märkvärdigheter vi såg på väg till Närkes kil.
Förutom massa vindkraftverk och kossor förstås!
Väl framme tog vi avsked av min lilla goa mormor som blev hela 96 år. Det var en fin begravning med härliga minnen. Emma sjöng två fina sånger för oss. Trevligt att träffa våra goa släktingar.
På väg hem såg vi en jättestooor fågel. Den största vi någonsin sett!  Det måste ha varit en örn av något slag. Vi stannade bilen för att se. Tyvärr svävade den längre bort och högre upp. Väl högt uppe i luften gled på vingarna och ryttlade hur länge som helst. Vilken härlig syn. Fantastiskt! Senare såg vi tre stora fina älgar som stod och åt kvällsmat vid ett skogsbryn. En vacker regnbåge. En hungrig uggla sittandes på en telefontråd. En ensam hare skuttande på en åker i Götene. Otroligt vilken resa! Nu har vi sex mil kvar hem. Innan denna fina safariresan är över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar :-)