söndag 9 mars 2014

Havets Hus, Lysekil

Lördagsutflykt

Till Havets Hus i Lysekil.

När jag slår upp ögonen efter fem timmars sömn är min första tanke: VILKEN HÄRLIG DAG!
Solens strålar tränger sig in genom persiennerna och klockan är bara åtta. Fantastiskt! Jag kanske är sen men jag insåg precis att det har blivit ljusare ute... :)
 
Idag var den stora utflyktsdagen till havet. Vi gav oss av i två bilar, fyra vuxna och sex barn, matsäcken packad och humöret på topp. Det var längesedan jag var på utflykt. Jag älskar havet, de skvalpande vågorna, lukten och vinden. Fast idag var vinden lite väl bitande. Nästan som en snöstorm utan snö (en aning överdrivet kanske). 

Vide
 
Vilket läge! Jag gillar kurvan skarpt ;)
 
 
Mot Havets Hus! Hm lite lurade blev vi allt. De skyltade oss till en parkering för besökare en bra bit från stan och så fanns det platser precis intill knuten. Jaja vad gör väl det, vi fick en skön promenad och lite välbehövlig motion. Det skadar väl aldrig :)
 
Vilken solig och fin blåsdag!
 
Väl inne fick vi se så mycket vackert! Det finns över 100 djurarter som lever i Västerhavet på det här havsakvariet. Så lustiga och unika skapelser!
 
 

 
 


Den här ovan var väl charmig?

 
Efter besöket var vi trötta och nöjda.
Blåsten hade mojnat och vi hittade ett ställe bland klipporna där vi kunde avnjuta den grillade korven.
Solen passade på att göra oss sällskap och det hade vi ingenting emot!
 

 
 
Tack för idag kära vänner!
Jag kan rekommendera ett besök på Havets Hus, kika in på deras hemsida om du är intresserad så hittar du nog den information du behöver.
 
Sov gott!
/Jeanette
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar :-)