torsdag 13 mars 2014

Jagas av hoppet...


Finns det liv finns det hopp som min mamma brukar säga. Hon är så godhjärtad och rar. Hon har inte hjärta att slänga växter som sett sina bästa dagar.

Finns det liv finns det hopp!
Ja visst borde det vara så.
Men tyvärr breder sig hopplösheten ut sig som en epidemi, speciellt bland barn och ungdomar.
Unga som blir svikna av vuxna, skolan och de som säger sig vara deras vänner.

Jag såg på Uppdrag Granskning i går kväll tillsammans med mina tjejer. Programmet hette "Naken på nätet" och handlade om ungdomar som fått kontakt med "fel personer" på nätet. De utger sig vara en förtrolig vän och tjejerna (och killarna) ser dessa personer som sina vänner och någon som verkligen ser dem, bryr sig och har tid med dem. Relationen blir djupare, smicker och beröm delas frikostigt ut och en dag ber personen om bilder. Oskyldiga bilder på t ex ansiktet. Steg för steg bryts skyddsbarrikaden ner och förtroendet växer. Det lirkas och manipuleras och tillslut skickas den där pinsamma nakenbilden.  Mottagaren har dyrt lovat att inte visa bilden för någon. Det bes om ytterligare bilder. Det känns inte bra och tjejen vill dra sig ur. DÅ visar det sig hur mycket vän den där okända personen egentligen är. Hoten haglar, sms:en duggar tätt. 30-40 sms om dagen, rena terrorn. Dygnet runt. Rädslan skjuter i höjden, men man kan inte vända sig till någon, för då kommer bilderna spridas på skolan och på FB. Och VEM vill det? Släktingar, familj och kompisar. Det är bara att låtsas som det regnar. Ångesten tilltar, sömnen uteblir och skolan går sämre. Själkänslan körs i botten och ensamheten växer.

Han slutar aldrig skicka hot och bilder, hur mycket hon än tigger och ber om det. -Jag orkar INTE MER! Tillslut funkar det inte längre. Vissa tar sitt liv andra vänder sig generade och rädda till polisen och vuxenvärden i hopp om att bli räddade. Tragiskt nog visar både TV-programmet och verkligheten på att det oftast är lönlöst. Ärende efter ärende läggs ner hos polisen. Det finns inte tillräckligt med bevis. Eller handlar det om intresse. Polisen i programmet talade om att det inte var något grovt brott utan bara på "normal nivå". NORMAL NIVÅ!! När blev det normalt att hota och förfölja barn och ungdomar? Förstöra deras barn och ungdom och deras skolgång? Usch jag blir så upprörd! Vi behöver stå upp för våra barn och ungdomar. Se dem, lyssna på dem och bara finnas för dem. Inte alltid så lätt men gode Gud hjälp oss! De är vår framtid och vårt HOPP. Vi behöver ingjuta HOPP i dem. För det finns HOPP!

Vi som tackat ja till Guds erbjudande och tagit
emot hans frälsning genom Jesus Kristus har ett ännu större HOPP. Och det är så spännande att läsa och se vad det innebär! Idag när jag läste bibeln hoppade just ordet HOPP upp lite varstans i bibeln. Vare sig  jag läste i GT (gamla testamentet) eller NT (nya testamentet) visade det sig finnas hopp.

Gud vill att vi ska ha HOPP, det är tydligt.

Det finns HOPP för din framtid, säger HERREN. Jeremia 31:17

Jag ska nog ta och spara på HOPP verser ett tag framöver.
Hoppas att du har en riktigt bra dag!

Kram Jeanette





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar :-)